Oncoloog werkt weer bij Radboudumc na onterecht ontslag

Oncoloog werkt weer bij Radboudumc na onterecht ontslag

NIJMEGEN – Het Nijmeegse Radboudumc rectificeert donderdag op de eigen website eerdere berichtgeving over een internist-oncoloog die ernstige fouten zou hebben gemaakt. Het ziekenhuis moet de kankerspecialist weer aan het werk laten gaan. Dat gebeurt naar verwachting vrijdag, aldus een woordvoerster.

De ziekenhuisdirectie is door de rechter gedwongen om de rectificatie te plaatsen en het voorgenomen ontslag in te trekken. De oncoloog werd in augustus 2019 op non-actief gesteld toen er volgens het ziekenhuis ernstige klachten over haar functioneren waren binnengekomen. Uit onderzoek zou later zijn gebleken dat de vrouw ernstige fouten had gemaakt bij 45 patiënten en in 83 gevallen problemen veroorzaakte door haar handelen.

Geen bewijs

Maar de kantonrechter en later het hof oordeelden dat daarvoor geen bewijs was en dat de kankerspecialist bovendien voor 2019 nooit kritiek op haar functioneren kreeg. Het ziekenhuis moest haar daarom ondanks de ernstig verstoorde arbeidsrelatie in mei van dit jaar weer aan het werk laten gaan.

Het Radboudumc heeft cassatie bij de Hoge Raad ingesteld tegen deze uitspraken. Een beslissing in die zaak kan nog lang op zich laten wachten. Tot die tijd kan de vrouw dus gewoon aan het werk.

Zie ook:

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}