Leden Lutherse Kerk Nijmegen spijkeren uit protest stellingen tegen verkoop aan kerkdeur

Leden Lutherse Kerk Nijmegen spijkeren uit protest stellingen tegen verkoop aan kerkdeur

NIJMEGEN – Geheel in stijl van Maarten Luther spijkerden leden van de Lutherse Kerk in Nijmegen donderdagmiddag stellingen aan ‘hun’ kerkdeur. Ditmaal niet voor hervormingen van de katholieke kerk, maar tegen de verkoop van het kerkgebouw aan Nijmegenaar Erik van Bronswijk.

De Kerkenraad van Luthers Zuid-Nederland, eigenaar van het kerkgebouw, wil het pand aan de Prins Hendrikstraat in Nijmegen verkopen aan Van Bronswijk. Volgens de Kerkenraad wijst een peiling onder de leden uit dat twee derde daarmee instemt.

Tekst gaat verder onder de video.

Eigen stichting

Actieve leden van de Nijmeegse kerk willen niet dat het gebouw in handen komt van een particulier. Zij richtten een eigen stichting op, zamelden bijna een ton eigen geld in en verzekerden zich - naar eigen zeggen - van een hypotheek. Vervolgens deden zij ook een bod op het kerkgebouw, maar dat werd afgewezen. Van Bronswijk bood ruim een ton meer.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Kerkenraad van Luthers Zuid-Nederland vergadert binnenkort over het bod van Van Bronswijk, en neemt vervolgens een beslissing. Nijmeegse gemeenteleden hebben verschillende bezwaarschriften ingediend tegen de gang van zaken. De Kerkenraad wil daar niet op reageren.

Ook Erik van Bronswijk wil niet reageren op de actie van de kerkleden.

Via onze mediapartner Omroep Gelderland, geschreven door Eva van den Berg.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}