KNVB: promotiefeest NEC niet noodzakelijk oorzaak besmetting Jasper Cillessen

KNVB: promotiefeest NEC niet noodzakelijk oorzaak besmetting Jasper Cillessen

Het promotiefeest van NEC is niet noodzakelijk de oorzaak van de coronabesmetting van doelman Jasper Cillessen. Dat laat voetbalbond KNVB zaterdag weten aan Omroep Gelderland. "Er zijn meerdere collega's van Cillessen bij Valencia besmet met corona. Toen Jasper dat hoorde, heeft hij zichzelf getest."

Die test was dus positief. Cillessen mist daardoor het trainingskamp van Oranje in Portugal, dat vandaag start. De doelman uit Groesbeek zit in zelfisolatie en heeft volgens de KNVB geen klachten.

De woordvoerder van de KNVB, Bas Ticheler, stelt dat Cillessen zondag bij het feest van NEC was. "Later in de week hoorde hij van de besmettingen van enkele ploeggenoten bij Valencia. Toen heeft Jasper zichzelf laten testen en bleek ook hij positief." De exacte bron van de besmetting is volgens de KNVB dus onduidelijk.

De andere spelers van Valencia die positief zijn getest zijn Thierry Correia, Gonçalo Guedes en Maxi Gómez, schrijft Valencia op de clubwebsite. De Groesbeekse doelman stond een week geleden voor het laatst onder de lat in Spanje.

Cillessen hoefde zich pas vrijdag bij Oranje te voegen voor het EK. Daar kwam door de besmetting dus niets van terecht.

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland, geschreven door Joost van Erp.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}