Geen aanhoudingen verricht tijdens promotiefeest NEC

Geen aanhoudingen verricht tijdens promotiefeest NEC

NIJMEGEN – Het promotiefeest van NEC bij de Nijmeegse Goffert is zondagavond zonder incidenten verlopen. Volgens de politie zijn er geen aanhoudingen verricht.

Na de promotie naar de Eredivisie verzamelden zich zo'n 8000 fans rondom het stadion voor een feest. Van het naleven van coronamaatregelen was geen sprake meer.

Toch kijken burgemeester Hubert Bruls en de politie niet ontevreden terug. "Dat er veel fans de straat op zouden gaan om het succes samen te vieren, hadden we verwacht. We hebben het ook elders gezien, dat hou je niet tegen", liet de burgemeester Omroep Gelderland weten. De politie sluit zich daarbij aan.

Beelden van het feest bij De Goffert. De tekst gaat daaronder verder.

Het feest werd vooraf niet volledig verboden. Zo gold er bijvoorbeeld geen gebiedsverbod. "In de driehoek was afgesproken dat handhaven van openbare orde en veiligheid van hulpdiensten prioriteit hebben en dan het verbod op vuurwerk en coronamaatregelen. Gegeven de forse aantallen mensen ook achteraf een juiste keuze", aldus Bruls.

De politie laat weten ook geen aanhoudingen meer te verwachten. Een woordvoerder vertelt aan Omroep Gelderland dat bij één politiebusje een ruit is gesneuveld, maar dat niet meer vast te stellen is hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Zie ook: Zo vierde NEC feest, spelers onthaald door duizenden supporters

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}