Bijzondere glas-in-lood raampartij Ted Felen onder de hamer

Bijzondere glas-in-lood raampartij Ted Felen onder de hamer

NIJMEGEN – Een bijzonder kunstwerk van Ted Felen dat jaren verborgen zat in de pui van een woning aan de Plaksestraat in Bemmel, komt maandag onder de hamer. Felen, een Nijmeegse glazenier, was in de jaren '60 mede-oprichter van de kunstenaarsgroep Nada. Hij maakte de pui voor zijn neef, maar de huidige eigenaren vinden het glaswerk niet meer bij de woning passen. 

Het kunstwerk 'Ooijse ooft' is in 1969 gemaakt en is enorm. Het geheel meet zo'n 3 bij 3 meter. "Het werk verkopen we alleen in z'n geheel", vertelt Willem Beuving van veilinghuis Timothy. "De ramen zijn los, maar de deur is nog helemaal intact." Beuving is blij dat het werk nu weer zichtbaar is en hoopt dat het voor de omgeving van Nijmegen behouden kan blijven. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Felen was een veelzijdig kunstenaar en woonde jarenlang op een oude boerderij in Zwanenveld. Hij overleed in 2016 op 84-jarige leeftijd. De raampartij wordt maandag online geveild en de verwachte opbrengst ligt tussen de 1500 en 2500 euro. Tot en met zondag kan het publiek het werk nog bekijken tijdens de kijkdagen van het veilinghuis. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}